Παραλία Τριόπετρα

Triopetra Beach or Akoumiani Gialia - South Crete, GoGalini.com

Παραλία Τριόπετρα

Rating:
Votes:9

  • Category:

    Beach
  • Address:

    Κοντά στο χωριό Ακούμια δίπλα από τον Άγιο Πάβλο

Information

Η Τριόπετρα είναι μια παραλία αποτελούμενη από δύο μέρη και μέρος της τεράστιας αμμουδερής ακτής που ονομάζεται Ακουμιανή Γιαλιά, το όνομά της προέρχεται από τις τρεις βράχους που ορθώνονται μέσα στη θάλασσα.

 Η Τριόπετρα βρίσκεται δίπλα στην παραλία του Αγίου Παύλου και κοντά στο χωριό Ακούμια, είναι περίπου 26 χιλιόμετρα από την Αγία Γαλήνη (35 λεπτά με το αυτοκίνητο), το σύνολο της παραλίας ονομάζεται Ακουμιανή Γιαλιά επειδή χρησιμοποιήθηκε ως θερινό θέρετρο και τόπος κολύμβησης των κατοίκων του χωριού Ακούμια από πολύ παλιά. Ελαιώνες, σπίτια και ερείπια από παραδοσιακές αγροικίες περιβάλουν την παραλία, υπάρχουν μερικά Καφέ και ταβέρνες που προσφέρουν ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία. Με αυτοκίνητο μπορείτε να πάτε εκεί με δύο τρόπους, από τα χωριά Μέλαμπες και Σακτούρια ή από το χωριό Ακούμια, και οι δύο δρόμοι θέλουν περίπου την ίδια ώρα για να φτάσουμε εκεί, αλλά ο πρώτος δρόμος είναι πιο γραφικός και προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για την πανέμορφες φωτογραφίες. 

Η Δυτική παραλία Τριόπετρα (το μεγάλο μέρος δυτικά των 3 βράχων) είναι τεράστια και υπέροχη αλλά η εξαιτίας της θέσης της συνήθως φυσάει και έχει κάποια κύματα το μεσημέρι, έτσι προτού να επισκεφτείτε αυτό το μέρος ελέγξετε τις καιρικές συνθήκες ή επισκεφθείτε το νωρίς το πρωί ή το απόγευμα. 
Το Ανατολικό τμήμα της Τριόπετρας είναι μικρότερο, αλλά πιο προστατευμένο από τον άνεμο, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά των βράχων δίπλα σε ένα βραχώδη κόλπο.

Map


Open directions on maps

Comments

comments powered by Disqus