Ταβέρνα Κοσμάς

Taverna Kosmas Agia Galini, Ταβέρνα Κοσμάς Αγία Γαλήνη

Ταβέρνα Κοσμάς

Rating:
Votes:8

 • Category:

  Restaurant
 • Manager:

  Κοσμάς Λινοξυλάκης
 • Address:

  Αγία Γαλήνη, Αγορά
 • Tel:

  28320 91222
 • Fax:

  28320 91153
 • Email:

  [email protected]

Information

Η Ταβέρνα Κοσμάς είναι ένα οικογενειακό εστιατόριο στον  δρόμο της "Αγοράς" στην Αγία Γαλήνη, ένας από τους παλαιότερους δρόμους του χωριού. Ιδρύθηκε από τον παππού του ιδιοκτήτη το 1906 (Δήμο Λινοξυλάκη) και πηγαίνει μέχρι σήμερα από γενιά σε γενιά και εξακολουθεί να εξυπηρετεί τους πελάτες του με νόστιμη ελληνική κουζίνα και τοπικές κρητικές σπεσιαλιτέ και διεθνή πιάτα.

Τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα όπως ο μουσακάς και το σουβλάκι πάνε πλάι-πλάι με τις τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως γίδα βραστή με μακαρόνια και τριμμένο τυρί, που παραδοσιακά σερβίρεται στους Κρητικούς γάμους, αρνί αντικριστό , αρνί σούβλας και το πιάτο της ημέρας. Απολαύστε τα διάφορα πιάτα με ένα κρασί από μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών που περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία κρασιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδα και τα καλύτερα από τα Κρητικά κρασιά φτιαγμένα με τοπικές ποικιλίες σταφυλιών όπως το Μαντηλάρι, Κοτσιφάλι και Λιάτικο.

Ο χώρος της ταβέρνας είναι διακοσμημένος με παραδοσιακά υλικά όπως ξύλο και μπρούτζο, επίσης  θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι και μια μικρή Gallery  με έργα ζωγραφικής από Αγιογαληνιώτες ζωγράφους όπως: Φαραγγιατάκης Γρηγόρης (ο κρητικός ζωγράφος), Κυριαζής Άγγελος, Βλατάκης Στέφανος, Παπαγιαννάκης Μανώλης.

Ο ιδιοκτήτης Λινοξυλάκης Δ. Κοσμάς έχει μια τρέλα με τον Ολυμπιακό και γι'αυτό μη ξαφνιαστείτε κάποιο βράδυ με τον ύμνο του Ολυμπιακού στο διαπασών.

Ελπίζουμε να σας εξυπηρετήσουμε σύντομα, Κοσμάς Λινοξυλάκης.

Επίσημη ιστοσελίδα: www.tavernakosmas.gr/

Map


Open directions on maps

Contact

Comments

comments powered by Disqus